Chip Tuning Nedir? Nasıl Yapılmaktadır?

Chip Tuning Nedir? Nasıl Yapılmaktadır?

Modern dünyada pek çok kişi artık otomobillerin performansını, beygir seviyesini yükseltmek istemektedir. Popülerleşen bir alana dönüşen Chip tuning işlemleri bu kapsamda kişilerin isteklerini gerçekleştirecek uygulamalar arasında yer almaktadır.

Chip Tuning Nedir?

Chip tuning; otomobillerin motor kontrol ünitesinin içerisinde bulunan yazılımın değiştirilmesi ve aracın performansını artırmak için tercih edilen bir işlem olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte Chip tuning ne demek sorusu epeyce artmıştır. Bu kapsamda  genel olarak otomobillerin az yakıt yakması, tork ve güç sınırlamalarının arttırılması vb. işlemler için tercih edilmektedir. Araçlarda bulunan chipler sayesinde ortam sıcaklığı, yakıt püskürtmesi, hava akışı vb. bilgilere ulaşılmaktadır.

Chip Tuning Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Modern dünyada teknolojinin hızla gelişme göstermesi ile birlikte otomobil sektörü de bu gelişmelere ayak uydurmaktadır. Böylelikle chip tuning işlemi nasıl yapılır, chip tuning nasıl öğrenilir vb. sorular akıllara takılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda bu işlemin yapılma süreci ele alınmaktadır. Öncelikle chip tuning yaptırmak için birtakım ekipmanlara gereksinim duyulmaktadır. Bu ekipmanlar;

·         Otomobilde bulunan yazılımı okuyabilen aygıt,

·         Bir adet bilgisayar,

·         Bir adet dosya uzmanı (Remapper)

Bu ekipmanların bulunmasıyla birlikte ilk olarak otomobilin OBD üzerinden Ecu’nun sökülmesi sağlanmakta BDM modülünden otomobildeki yazılımları okunması gerekilmektedir. Okunulan yazılımı ise daha sonra dosya uzmanına gönderilmesiyle dosya düzenleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Düzenlenen dosya daha sonra araç sahibine gönderilerek otomobile chip tuning işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Chip Tuning Niçin Yapılmaktadır?

Günümüzde chip tuning işlemlerine otomobillerin yakıt tüketimini azaltmak, güç sınırlarını arttırmak maksadıyla yapılan işlemler olarak tanımlanmaktadır. Bu faktörlerin yanı sıra otomobillerinizin performansını arttırmak veya motor gücünü düşürmek istiyorsanız bu işlem fazlaca avantaj sağlayacaktır.

Chip Tuning Hangi Otomobillere Yapılmaktadır?

Chip tuning işlemi araç sahiplerine vermiş olduğu avantajlar sayesinde günümüzde popülerleşen bir işlem olarak görülmektedir. Sağlamış olduğu faydalar sayesinde her kişinin dikkatini çeken chip tuning hangi araçlara yapılır sorusunu da beraberinde getirmektedir. Bu işlem benzinli ya da dizel motorlara sahip araçlara yapılmaktadır. Fakat bu otomobillerde turbo desteği bulunması gerekilmektedir. Eğer araçlarınız bu koşulları sağlıyor ise bizlerle iletişime geçmeniz takdirde en iyi hizmeti vermek adına buradayız.

 

Sosyal Medya